woensdag 5 december 2012

Mmmmmm... FRUIT!

Hallo

tijd voor de peuterstage!

De peuterstage was een duostage. Dit wil zeggen dat ik samen met een andere studente de klas voor 2,5 dagen overnam. Het thema dat we moesten uitwerken was 'fruit'.

We hebben de peutertjes meer bijgebracht over het verschillend fruit: de appel, peer en banaan.
We hebben met al onze zintuigen het fruit ontdekt: de peuters mochten aan het fruit voelen (met een voeldoos), ze mochten er eens aan ruiken, we bekeken samen de vormen van het verschillend fruit, het klokhuis, de pitjes in het fruit en natuurlijk wat niet mocht ontbreken: de peuters mochten van het fruit proeven!

De peuters leerden heel veel nieuwe dingen over het fruit. De verschillende hoeken van de klas waren verrijkt in het thema. De peuters mochten fruitteler spelen in de poppenhoek. Hier mochten ze het fruit uit de boom gaan plukken en in het mandje leggen, ze kregen ook een schort om aan te doen.








En in de computerhoek konden de peuters luisteren naar het digitale vertelboek van 'Sappie Peer en Opa Muis' en 'Kleine muis zoekt een huis'.









Natuurlijk gingen de peuters ook aan de slag: we maakten samen een fruitkroon die ze op het einde van de week mee mochten nemen naar huis. We maakten een appel door deze te schilderen en dan te vouwen
(we hebben nu 2 appels)




Daarna gingen we een peer beplakken met papiersnipper, maar eerst moesten we het papier scheuren tot snippers.

En dan was de banaan aan de beurt. Deze mochten de peuters bestempelen met hun vinger.
De juffen maakten hiervan een kroon met al het fruit er bovenop!

Nellie en Cezar kwamen ook nog iets vertellen: ze hebben een hele grote appelboom gezien!




Het was een zeer aangename stageperiode met de peutertjes!

Groetjes

juf Sanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten